Gyakran ismételt kérdések

GYIK

1. Mi történik a megrendelés után?

2. Hogyan fizethetem ki a megrendelt szolgáltatásokat?

3. Mit jelent a korlátlan csomag?

4. Nem indulnak el a hangok! Mit tegyek?

5. Nem tudom megnyitni a letöltött pdf formátumú e-bookokat és nyelvtani magyarázatokat. Mit tegyek?

6. Hogyan láthatom át a legegyszerűbben az oldalt? Hogy ismerhetem meg a módszert?

7. A mobilom nem tudja lejátszani a szókikérdező hangfájlokat. Mit tegyek?

8. Minden szöveget magyarul látok, a bemásolt szövegeket is az oldal lefordítja magyarra. Miért van ez?

9. Miért nem működik a mikrofonos, hangazonosító rendszer?

10. Hogyan tudok bemásolni egy szöveget a szótárazó programba?1. Mi történik a megrendelés után?

A megrendelés elküldése után kapsz egy visszaigazoló e-mailt és átkerülsz a pénztár oldalunkra, ahol kiválaszthatod a fizetési módot.

Bankkártya: Ha bankkártyával fizethet ki a megrendelt szolgáltatás árát, akkor azonnal beállítódnak a jogosultságaid és máris kezdheted, illetve folytathatod a tanulást. Ez teljesen biztonságos és a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás. Az elektronikus számlát e-mail-ben küldjük el.

Átutalás: Ha nem bankkártyás fizetési módot választod vagy nem sikerül ilyen módon kifizetned, akkor azonnal küldünk egy díjbekérőt, ami tartalmaz minden olyan információt, ami szükséges az átutaláshoz. Amikor pénz megérkezik a számlánkra, beállítjuk a jogosultságaidat és e-mail-ben elküldjük az elektronikus számlát.


2. Hogyan fizethetem ki a megrendelt szolgáltatásokat?

Két módon fizetheti ki a megrendelt szolgáltatásokat:

 • bankkártyával, online (az OTP Mobil Kft. SIMPLE szolgáltatása)
 • átutalással: OTP Bank: WEB-Multimédia Kft. 11703006-20475558 bankszámlaszámra

SIMPLE OTP Bank Zrt.

 

 
 
 

3. Mit jelent a korlátlan csomag?

Azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy rendszeresen újabb leckéket töltünk fel, soha sem jár le az előfizetésed, így az egész hátralévő életedben használhatod tanuláshoz, illetve szinten tartáshoz is az I LOVE ANGOL weboldalát.


4. Nem indulnak el a hangok! Mit tegyek?

Ha lejátszógombra kattintva nem indul el a hang lejátszása, akkor két megoldás van.

 1. A hanganyagok meghallgatásához engedélyezni, illetve telepíteni kell a böngésződben a javascript használatához szükséges plugin-t és az Adobe Flash Player-t.

  Firefox böngészőnél a pluginek meglétét itt ellenőrizheted.

  Bármelyik böngészőnél az Adobe Flash Player helyes működését itt ellenőrizheted.

  A JavaScript futását bármelyik böngészőnél itt ellenőrizheted.

  Probléma esetén fordulj rendszergazdádhoz!

 2. Ha munkahelyeden tapasztalod ezt a problémát, akkor jó esély van arra, hogy a tűfallal korlátozták az “audio stream”-eket, azaz az Internetről történő hanglejátszást. Ezt általában a céges sávszélesség megóvása érdekében szokták korlátozni, mert sokan szeretnek az Internetről rádiót hallgatni. Ezzel kapcsolatban kérdezd meg a rendszergazdákat.
 3. Az is előfordulhat, hogy módosítottunk a programon, és az új program nem töltődött le a számítógépedre. A Ctrl és az F5 gombok együttes megnyomásával
  utasíthatod a böngésződet, hogy frissítse a programot. Ha ekkor sem megy, próbálj meg egy másik böngészőt használni.

Probléma esetén hívj minket a 06 30 5-15-25-35-ös telefonszámon bármelyik napon, 9-20 óra között, vagy fordulj rendszergazdádhoz!


5. Nem tudom megnyitni a letöltött pdf formátumú e-bookokat és nyelvtani magyarázatokat. Mit tegyek?

A pdf formátumú dokumentumok megnyitásához az Adobe Reader ingyenes olvasó programjára van szükség.

A programot ide kattintva töltheted le, majd nagyon gyorsan és egyszerűen telepítheted.

Probléma esetén hívj minket a „Kapcsolat” menüpontban megadott telefonszámon mindennap 9-21 óra között, vagy fordulj rendszergazdádhoz!


6. Hogyan láthatom át a legegyszerűbben az oldalt? Hogy ismerhetem meg a módszert?

Nézd meg az erre a célra készített útmutató videókat és próbáld ki 5+1 ingyenes leckével.

(Kattints a fenti kék linkekre!)


7. A mobilom nem tudja lejátszani a szókikérdező hangfájlokat. Mit tegyek?

A szókikérdező hangfájlok külön neked generálódnak le a szerverünkön, amikor rákattintasz a “Kiejtést gyakorló mp3 hangfájl generálása” feliratra. Sajnos ezeket az általunk generált mp3 fájlokat bizonyos mobiltelefonok szoftverei nem képesek lejátszani. Pillanatnyilag a következő módon tudod lejátszhatóvá tenni ezeket a fájlokat.

A weboldalunkról letöltött mp3 hangfájlokat a telefonra való áttöltés előtt át kell futtatni az alábbi online konverteren.

http://online-audio-converter.com

1.) Open file – Nyisd meg melyik mp3 fájlt vagy fájlokat szeretnéd kódolni. Jó eséllyel a Letöltések mappában találod meg, hacsak át nem állítottad az alapértelmezett letöltések helyét. Ha több fájlt szeretnél kódolni, akkor Ctrl gombot lenyomva tartva tudsz több fájlt is kijelölni az egérrel rájuk kattintva.
Ebben az esetben egy zip fájlba teszi bele a konverter a hangokat, amit majd ki kell csomagolni egy normál mappába és onnan feltölteni a telefonra.

2.) Válaszd az mp3 gombot.
A csúszkát húzd teljesen balra. (Economy 64kb/s) Nincs értelme magasabbat készíteni, mert a mi fájlunk is 64 kb/s-os minőségű, és így nem lesz annál jobb a hang minősége, csak nagyobb méretű, ami felesleges. Ez a minőség bőven elég a beszédhez.

3.) Convert

4.) Download

5.) Töltsd fel a telefonodra.


8. Minden szöveget magyarul látok, a bemásolt szövegeket is az oldal lefordítja magyarra. Miért van ez?

Be van kapcsolva a böngésződben az automatikus fordítás, így minden angol szöveget magyarul jelenít meg. Ezt a böngésződ tetején kell kikapcsolni.
Fordítás

 

 
 
 

9. Miért nem működik a mikrofonos, hangazonosító rendszer?

Ez a funkció csak a Chrome böngésző 25-ös vagy újabb verziójával működik. Macintosh gépeken is működik, de ott is csak a Chrome böngészővel. iPhone és iPad eszközökön sajnos egyelőre nem érhető el ez a szolgáltatás.

 

10. Hogyan tudok bemásolni egy szöveget a szótárazó programba?

1.) Jelölj ki az egérrel egy szöveget a weboldalon, vagy ahol van.
Bal egér klikk, tartsd lenyomva a gombot és húzd az egeret a kijelölni kívánt szöveg végéig. Ekkor engedd fel a bal egérgombot.

2.) Nyomd meg először a Ctrl billentyűt, és azt lenyomva tartva nyomd hozzá egy pillanatra a “c” gombot. Ezzel bekerült a szöveg egy láthatatlan átmeneti memóriába. Figyelj rá, nehogy eltűnjön a művelet során a kijelölés, mert akkor nem fog másolni semmit a rendszer.

3.) Kattints bele a szótárazó program szövegmezőjébe egy rövid bal egér klikkel. Ezzel a kurzor odakerül a szövegmezőbe.

4.) Nyomd meg most is először a Ctrl billentyűt, és azt lenyomva tartva nyomd hozzá egy pillanatra a “v” gombot. Ezzel bekerül a szöveg a szövegmezőbe, amennyiben jól csináltad.