Day By Day szókincsfejlesztő

Naponta 5 szó

Oldal betöltése...
I LOVE ANGOL
Bezárás
Segítség - HelpA szisztéma lényege röviden:

Ha még nem tanultál velünk a www.LearningEnglish.hu weboldalon a Hatékonyságnövelő programmal vagy a Story-sorozattal, akkor van egy üres „Saját szótárad”.

A DAY BY DAY szókincsfejlesztő program sok-sok olyan lehetőséget biztosít, amivel teljesen személyre szabhatod a tanulást. Az egyik ilyen lehetőség, hogy előre feltöltheted „Saját szótáradat” olyan szavakkal, amiket szeretnél megtanulni.

Ha nem töltöd fel, akkor véletlenszerűen tudod tanulni a szavakat.

Hogyan töltheted fel „Saját szótáradat”?


1.) Szótárazó program
A leghatékonyabb tanulási mód a szótározó program használata. Ekkor a saját érdeklődésednek és tudásodnak megfelelő szövegeket szótározhatsz ki, csupán egy gombnyomással. Utána már csak be kell dobálnod az ismeretlen szavakat a „Saját szótáradba”. Ilyenkor példamondatként a szó viszi magával azt a mondatot, amiben szerepelt. Még nyelvtani magyarázatokkal is találkozhatsz.

2.) Kész leckékből/cikkekből
Másik nagyon hatékony tanulási mód, ha az általunk közzétett több mint 10 témakör leckéiből válogatsz. Ekkor is a saját érdeklődésednek és tudásodnak megfelelő szövegeket szótározhatsz ki. Ugyanúgy működik, mint a szótározó program esetében.

3.) Képes, hangos szótár
A szótárban megtalált szavakat is egy-egy kattintással beteheted „Saját szótáradba”.
Alapelv
Megjegyzés:
A „Saját szótáradból” azokat a szavakat tudod lekérni, amelyeket még nem jelöltél meg tudottnak.